2 Ocak 2012 Pazartesi

Taktik, teknik ve strateji

Hazırlığımızı bitirdik, en sevgili kanserimizle tanıştık, bir kaynaştık, altından girdik üstünden çıkamadık, bir hakimiyet kuramadıksa da seviştik işte. Bu görev de bittabi tedavi süreci ile devam etmektedir. Bu arada fark ettiğiniz üzre 'tedavi süreci ' dedim ve siz de okurken bunda bir gariplik görmediniz. Demek ki neymiş???? Kanser tedavi edilebilen bir hastalıktır. Çünkü ne yazık ki bir takım geri kafalı, kendini bilmez insan bu gerçeği oldukça reddeder bir halde yaşar ve en zor kısım bunu çözebilmektir. Gidersin;
-Kanser olmuşum
-Vah vah çok gençsin.
    Ya sanki gitmişim de cumartesi bir maniniz yoksa cenaze namazıma gelir misiniz? demişim. Bir de bunların bu ön yargısı var ya asla kırılmaz. O yüzden eğer ki siz 'vah vah' çok genç olduğunuzu falan düşünmüyorsanız baştan hemen bu zihniyetle en sert şekilde savaşmaya hazır olun. Bu kısım tamamsa yani eğer kendinizi memeleri  pervazdan sarkıtan o felaket tellalı teyzeyle başa çıkabilecek gibi hissediyorsanız tamamdır,gidin ayaklarınızı uzatıp yatın,süreç bitti sayılır ;)

Ben bir müddet bu teyzelerle uğraştım ama siz iyi olunca çok üzerinde durmuyorlar. O yüzden onların yanında ne yaparsanız yapın asla ölü taklidi yapmayın. Müteakip aşama olayın tıbbi kısmıdır. Tıbbi olduğu için çok net formülize edilebilir görünür ama ilginçtir ki eğer hastalığınız kanserse tıbbi tedaviniz de tamamen kendinize hastır ama iyi anlaşılsın hastalığın türüne göre değil direkt kişiye göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden öncelikle her şeyi yanınıza alın ilk olarak. Ama bu konuyu öğrendiğiniz andan itibaren bu hastalıkla ilgili, yanından geçen, hafif anımsatan vs dahil her şeyi; her envanter, her tahlil, her röntgen, her fikir, her his hepsini alın ve kendinize sessiz bir oda bulun. Ve kendinize bir savaş taktiği geliştirin. Eğer bu kısmı hakkıyla gerçekleştirebilirseniz gerçekten de bu hastalığı yendiniz sayılır. Her şeyi düşünün ve kendinizi iyi hissettiren o seçeneği netleştirmeden o odadan dışarı çıkmayın.


Meraklısına not: Hala tedavi görmekte olduğumdan eğer yazmaya kısayı geçen aralar veriyorsam bilin ki ilaçlarla tekme tokat birbirimize girmişizdir.

4 yorum:

Seda dedi ki...

o teyzeler ki - maalesef hayatın her aşamasında varlar ve en büyük zevkleri müdahale etmek, yorum yapmak...kulaklarını tıkayabilmeyi başarman süper! bu iş tamamdır artık:)yeni yazını merakla bekliyorum.

jul dedi ki...

Keşke sendeki enerji, hangi rahatsızlık olursa olsun herkeste olsa. Blogunu takip ediyorum, yeni yazını merakla bekliyor esen kalmanı diliyorum.

Geçmiş olsun

jul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

tezelerin oyle olmasinin sebebi kendilerinin fi tarihinden kalmasi oluyor. onlarin doneminde kanser tedavisi konusunda sikintilar cekildiginde kimin kanser oldugunu ogrenirlerse o kisininde gidici oldugunu ve kanserin asla tedavi edilemeyecegini dusunuyorlar.

Yorum Gönder